Özde ÖSS-Gençlik Portalı
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Özde ÖSS-Gençlik Portalı

Sessizliğin bozulduğu ve sorunların çözüldüğü tek yer...!
 
AnasayfaAnasayfa  AramaArama  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yap  

 

 İstediğiniz ya da Beğendiğiniz Üniversiteleri Tanıtın...

Aşağa gitmek 
4 posters
YazarMesaj
ZeLiS
Moderatör
Moderatör
ZeLiS


Mesaj Sayısı : 157
Yaş : 32
Nerden : Erzurum
İş/Hobiler : web programcılığı\Öğrenci
Lakap : Uzun :)
Kayıt tarihi : 27/02/09

İstediğiniz ya da Beğendiğiniz Üniversiteleri Tanıtın... Empty
MesajKonu: İstediğiniz ya da Beğendiğiniz Üniversiteleri Tanıtın...   İstediğiniz ya da Beğendiğiniz Üniversiteleri Tanıtın... EmptySalı Mart 10, 2009 1:35 pm

İstediğiniz ya da Beğendiğiniz Üniversiteleri Tanıtın...
Bakarsınız üni. dünyaya açılır:)
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
ZeLiS
Moderatör
Moderatör
ZeLiS


Mesaj Sayısı : 157
Yaş : 32
Nerden : Erzurum
İş/Hobiler : web programcılığı\Öğrenci
Lakap : Uzun :)
Kayıt tarihi : 27/02/09

İstediğiniz ya da Beğendiğiniz Üniversiteleri Tanıtın... Empty
MesajKonu: Geri: İstediğiniz ya da Beğendiğiniz Üniversiteleri Tanıtın...   İstediğiniz ya da Beğendiğiniz Üniversiteleri Tanıtın... EmptySalı Mart 10, 2009 1:36 pm

Tanıtımı yaparken üni. genel özelliklerini alalım kısaca yani=)
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Mesut Güçlüer
Aktif Üye
Aktif Üye
Mesut Güçlüer


Mesaj Sayısı : 35
Yaş : 34
Nerden : Yozgat/Merkez
İş/Hobiler : Öğrenci
Lakap : İmkansız Aşk
Kayıt tarihi : 13/05/09

İstediğiniz ya da Beğendiğiniz Üniversiteleri Tanıtın... Empty
MesajKonu: Geri: İstediğiniz ya da Beğendiğiniz Üniversiteleri Tanıtın...   İstediğiniz ya da Beğendiğiniz Üniversiteleri Tanıtın... EmptyPaz Mayıs 24, 2009 2:15 pm

ODTÜ OKUMAK İSTERİM AİLE GELENEĞİNİ BOZMAMAK İÇİN

Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Türkiye ve Orta Doğu ülkelerinin kalkınmalarına katkıda bulunmak, özellikle fen bilimleri ve sosyal bilimler alanlarında eleman yetiştirmek üzere 15 Kasım 1956 tarihinde “Orta Doğu Yüksek Teknoloji Enstitüsü” adıyla eğitime başlamıştır. Üniversitemizin “Kuruluş ve Hazırlıkları Hakkındaki 6887 Sayılı Kanun” 29 Ocak 1957 tarihinde yürürlüğe girmiştir. ODTÜ'nün özel statüsünü belirleyen ve tüzel kişiliğine kavuşturan 7307 sayılı “Kuruluş Kanunu” ise 27 Mayıs 1959 tarihinde yürürlüğe girmiştir.

Türk yüksek öğrenim sistemine birçok yenilik getiren ve çağdaş eğitimin öncüsü olan Orta Doğu Teknik Üniversitesi ilk yıllarını Kızılay'da Müdafaa Caddesi'nde Emekli Sandığı'na ait küçük bir bina ile TBMM arkasında bulunan barakalarda geçirdikten sonra, 1963 yılında ülkemizin ilk yerleşkesi olan bugünkü yerine taşınmıştır.

İlk olarak 1956 yılında Mimarlık Bölümü öğretime açılmış, 1957 Şubat döneminde de Makina Mühendisliği Bölümü'nde öğretime başlanmıştır. 1957-1958 öğretim yılı başında Mimarlık, Mühendislik ve İdari Bilimler Fakülteleri kurulmuş, 1959 yılında da Fen Edebiyat Fakültesi'nin kuruluşu tamamlanmıştır. Eğitim Fakültesi ise 1982 yılında öğretime başlamıştır. Bugün, ODTÜ'de 37 lisans programının yürütüldüğü beş fakülte bulunmaktadır.

Üniversitemiz bünyesinde bulunan Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler, Enformatik Deniz Bilimleri ve Uygulamalı Matematik Enstitülerinde ise 93 yüksek lisans ve 51 doktora programı yürütülmektedir. Bu enstitülerden Deniz Bilimleri Enstitüsü İçel-Erdemli'de çalışmalarını yürütmektedir.

Kurulduğu günden bu yana geçen süre içerisinde bilimsel düzeyi, kültürel ve düşünsel boyuttaki ağırlığı ve nitelikli mezunları ile ülkemizin seçkin ve saygın kurumlarından biri haline gelen Üniversitemizde bugün, 700 kadar öğretim üyesi (Prof., Doç., Yrd. Doç.), 300 öğretim görevlisi, 1.000'den çok araştırma görevlisi ve 20.000'i aşkın öğrenci bulunmaktadır. Toplam mezun sayısı ise 60.000'i aşmıştır.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Şerife Yıldırım
Moderatör
Moderatör
Şerife Yıldırım


Mesaj Sayısı : 139
Yaş : 43
Nerden : Erzurum
İş/Hobiler : Öğretmen
Kayıt tarihi : 27/02/09

İstediğiniz ya da Beğendiğiniz Üniversiteleri Tanıtın... Empty
MesajKonu: Geri: İstediğiniz ya da Beğendiğiniz Üniversiteleri Tanıtın...   İstediğiniz ya da Beğendiğiniz Üniversiteleri Tanıtın... EmptyÇarş. Mayıs 27, 2009 4:54 pm

Tşkler bilgi vrmek için inşallah geleneği bozmassın Gülümseme
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Mesut Güçlüer
Aktif Üye
Aktif Üye
Mesut Güçlüer


Mesaj Sayısı : 35
Yaş : 34
Nerden : Yozgat/Merkez
İş/Hobiler : Öğrenci
Lakap : İmkansız Aşk
Kayıt tarihi : 13/05/09

İstediğiniz ya da Beğendiğiniz Üniversiteleri Tanıtın... Empty
MesajKonu: Geri: İstediğiniz ya da Beğendiğiniz Üniversiteleri Tanıtın...   İstediğiniz ya da Beğendiğiniz Üniversiteleri Tanıtın... EmptyPerş. Mayıs 28, 2009 6:23 am

İnşalllah bozmam
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
FETHİYE
Aktif Üye
Aktif Üye
FETHİYE


Mesaj Sayısı : 104
Yaş : 34
Nerden : YOZGAT
İş/Hobiler : ÖĞRENCİ
Lakap : CiMCiMe
Kayıt tarihi : 20/03/09

İstediğiniz ya da Beğendiğiniz Üniversiteleri Tanıtın... Empty
MesajKonu: Geri: İstediğiniz ya da Beğendiğiniz Üniversiteleri Tanıtın...   İstediğiniz ya da Beğendiğiniz Üniversiteleri Tanıtın... EmptyC.tesi Haz. 06, 2009 8:21 pm

Selçuk Üniversitesi 16 fakülte, bir devlet konservatuvarı , bir yabancı diller yüksekokulu, iki beden eğitimi ve spor yüksekokulu, üç sağlık yüksekokulu, 25 meslek yüksekokulu, dört enstitü, 13 araştırma ve uygulama merkezi ile eğitim öğretime devam ediyor.

Üniversitenin rektörlük binası Konya merkezde bulunuyor. Alaeddin Kampusu İstanbul yolu üzerinde, merkeze uzaklığı 22 km. Meram Tıp Kampüsü ve Meram Kampusunun ise merkeze uzaklığı 6 km.

Alaeddin Keykubat Kampusu'nda bulunan İleri Teknoloji ve AR-GE Merkezi, 53 labaratuvar , 20 derslik, 3 adet bilgisayar laboratuarı, 6 adet atölye bir büyük çalışma atölyesinden oluşuyor.

Üniversitemnin mediko -sosyal merkezleri öğrencilerin zihinsel, duygusal ve sosyal yönden en üst düzeyde gelişmesine yardımcı olmaya çalışıyor. Tedavi hizmetleri kampüs içerisinde bulunan kampüs sağlık merkezi, Meram kampusünde bulunan Meram sağlık merkezi ve üniversite tıp fakültesinde yapılıyor. Üniversite sosyal güvencesi olmayan öğrencilere sağlık karnesi vererek daha iyi tedavi imkanı sağlıyor.



Gazi Üniversitesi, tarihi Cumhuriyet dönemine kadar uzanan bir kaç üniversiteden birisidir. Cumhuriyetin ilanından hemen sonra Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının girişimiyle bir enstitü kurulması kararlaştırılır. Bu karar 1926 yılında "Orta Muallim Mektebi ve Terbiye Enstitüsü" nün açılmasıyla sonuçlanır.
Enstitünün adı 1929 yılında "Gazi Orta Muallim Mektebi ve Terbiye Enstitüsü" olarak değiştirilir ve bu isimle uzun yıllar hizmet verir. 1976 yılında ise Gazi Eğitim Enstitüsü ismini alır.
1982 yılında 2809 sayılı kanunla bu kurum Gazi Üniversitesi'ne dönüştürülür. Aslında bu, Cumhuriyetle başlayan geleneğin yeni isimle devamıdır.
Geleneğin oluşmasında Gazi Eğitim kadar kuruluşu 1935'e kadar giden Ankara Yüksek Teknik Öğretmen ve Ankara Kız Teknik Yüksek Öğretmen Okulları ile Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi büyük rol oynar.
Üniversite çatısı altına girdiğinde Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi zaten bir üniversite konumundaydı.
Akademi' ye bağlı olarak bugünkü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin bütün bölümleri, Tıp Fakültesi, daha sonra da fakülte olacak olan Diş Hekimliği ve Eczacılık Yüksek Okulları ile ismi daha sonra İletişim Fakültesi olan Gazetecilik ve Halkla ilişkiler yüksek okulu eğitim ve öğretimini sürdürmekteydi.
Yine Ankara Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi de Gazi Üniversitesi çatısı altında yerini alır.
Kuruluşunda 9 fakülte, 12 yüksek okul ve 4 enstitüyü bünyesinde barındıran üniversitede bu sayı daha sonra hızla artar. Bugün kendisine bağlı olarak eğitim-öğretimini sürdüren 14 fakültesi, 5 yüksek okulu, 9 meslek yüksek okulu, 35 araştırma merkezi ve 5 enstitüsü ile Gazi Üniversitesi, adını aldığı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e yanaşır bir yüksek öğretim kurumu olma iddiasını devam ettirmektedir.
Üniversiteye bağlı olarak Eğitim, Tıp, Diş Hekimliği, Eczacılık, Mühendislik ve Mimarlık, İktisadi ve idari Bilimler, İletişim, Fen Edebiyat, Hukuk, Güzel Sanatlar alanlarında eğitim verilmektedir.
Eğitim fakülteleri yönünden ülkemizin lideri olan Gazi Üniversitesi, bünyesinde, Endüstriyel Sanatlar, Gazi Eğitim, Mesleki Eğitim, Teknik Eğitim, Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültelerini barındırır.
Yurdun dört bir yanından üniversiteyi kazanarak gelen öğrenciler yanında Türk Cumhuriyetleri, akraba ve topluluklarından gelen 1500'den fazla öğrencisi ile Gazi yurt dışından en çok öğrenci kabul eden üniversitedir. Açılan yüksek lisans ve doktora programlarına devam eden 5 binden fazla öğrencisi ile sadece kendisininkini değil, diğer üniversitelerin öğretim elemanı ihtiyacını da karşılamaktadır.
Gazi Üniversitesi farklı kampuslarda eğitim-öğretimini sürdürmektedir. Ankara'da Beşevler, Emek ve Maltepe olmak üzere üç ayrı kampusa sahip olan Gazi, eğitim ve öğretime verdiği önemi gözler önüne serer.
50 bini aşan öğrenci sayısı ve 3000'ü geçen öğretim elemanı sayısı ile Gazi Üniversitesi öğrenci başına düşen öğretim elemanı sayısında dünya, ortalamasını yakalayabilmiştir.
Eğitimden, iletişime, güzel sanatlardan mühendisliğe, spordan ormancılığa, tıptan eczacılığa, diş hekimliğinden fen edebiyata, iktisattan ilahiyata kadar bir çok fakültesiyle Gazi, Türkiye'nin en büyük üniversitelerinden birisidir. 1982 yılında (Ankara] kurulan Gazi Üniversitesinde 9 Fakülte, 12 Yüksekokul, 4 Enstitü ile toplam 25 yüksek öğretim birimi bulunmakta idi. Su anda ise toplam 14 Fakülte, 5 Yüksekokul, 9 Meslek Yüksek Okulu ve 5 Enstitü ile toplam 33 yüksek öğretim birimi eğitim vermektedir.Bunun yani sıra bünyesinde 35 Araştırma Merkezi bulunmaktadır. Gazi Üniversitesi geniş Akademik Personel Kadrosu, öğrencileri ve fiziksel kapasitesiyle Türkiye'nin en büyük Üniversitelerinden biridir.

Konya Selçuk Üniversitesi veya Ankara Gazi Üniversitesi ankarayı ablam için istiyorum hayırlısı
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
İstediğiniz ya da Beğendiğiniz Üniversiteleri Tanıtın...
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Beğendiğiniz Kitaplar ve Tavsiyeler...

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Özde ÖSS-Gençlik Portalı :: Hayalimdeki Üniversite :: Üniversiteler-
Buraya geçin: