| Werimli Çalışma We Başarılı Olma Yöntemleri =) | |
|
+8Şerife Yıldırım a.s.l.ı. ZeLiS NagiHaN okyns Admine semiş MeRWe 12 posters |
|
Yazar | Mesaj |
---|
MeRWe Aktif Üye
Mesaj Sayısı : 70 Yaş : 33 Nerden : Erzurum Lakap : MuGuMe Kayıt tarihi : 26/02/09
| Konu: Werimli Çalışma We Başarılı Olma Yöntemleri =) Çarş. Mart 11, 2009 6:16 pm | |
| Birey belki belli bir alanda her zaman başkalarını geçme gücünü göstermeyebilir,ama kendini aşma gücüne her zaman sahiptir. Çalışma zorluklarını yeneceğim,başarılı olacağım,başaracağım diye başlayınız çalışmalarınıza. Başarı esrarengiz bir tabiat hediyesi değildir.Eğitim sonunda elde edilen bir davranış değişikliğidir,bir sonuçtur.Bu özelliği kazanmaya çalışınız. Başarma girişimleriniz olumsuz sonuçlanırsa girişimlerinizi ve çabalarınızı arttırınız.Başarısızlığınızı,çabalarınızı yenileyen uyarıcı olarak kullanınız. Azimli olunuz "AZİM" başarı alışkanlığınıza verilmiş bir isimdir.Korkaklıkta, başarısızlık alışkanlığının adıdır.Başarısızlık korkunuzu yenmeye çalışınız. Başarı alışkanlığını en iyi biçimde güçlüklerin üzerine bina edilmiş birçok zaferlerle öğrenilir.Başarı çabalarınız sırasında karşımıza çıkan güçlükleri yenmeyi öğrenmelisiniz. Başarısızlık ve güçlükleri cesaretle karşılamayı öğreniniz.Okurken anlamanızı engelleyen tüm etkenleri ortadan kaldırınız.Etkenlerden kurtulmayı başarınız. 1. Öğrenmeniz gereken konu için belirli bir yer ve zaman ayırınız. 2. Her konunun özelliğine göre zaman ayırınız. 3. Çalışmak için ayırdığınız zamanı,dikkat dağıtıcı etkenlerle kesintiye uğratmadan kullanınız. 4. Ödevleriniz için ayrı ve yeterli zaman ayırınız. 5. Ödevlerinizi mümkün olduğu kadar önceden hazırlamaya gayret ediniz. 6. Zaman öldürmeden çalışmak için ayırdığınız zamanın saniyelerini bile israf etmemeye özen gösteriniz. 7. Yorulduğunuzu,artık okuduğunuzu anlamadığınızı fark ettiğinizde dinlenmeye de zaman ayırınız. 8. Sinema,televizyon,gezi için gereğinden fazla zaman ayırmayınız. 9. Çalışırken kaynak kitap,yardımcı kitap,sözlük ve diğer yardımcı kaynakları önceden hazırlayın ki;elinizi attığınızda zaman kaybı olmasın. 10.Bir metni ve veya konuyu ilk okuduğunuzda anlamaya çalışınız. 11. Okuduğunuz konuyu yada metnin ana düşünce ve yan düşüncesini bulup çıkarmaya çalışınız. 12. Ders dinlerken,çalışırken,kitap okurken,önemli gördüğünüz yerleri kendi cümlelerinizle not ediniz. 13. Sessiz okumayı alışkanlık haline getiriniz.En verimli okumanın böyle olduğunu akıldan çıkarmayınız. 14. Bir konuyu okurken her noktasını anlayarak ilerleyiniz.Anlamakta çok zorlandığınız kısımlar üzerinde de fazla beklemenin bir anlamı yok,ikinci yada üçüncü tekrarda nasıl anlaşıldığına eminim şaşıracak "ne kadar da kolaymış "demeden edemeyeceksiniz.yalnız,okumuş olmak için okuyup kendinizi kandırmayınız. 15. Çalışırken dikkatiniz konuda olmalı,değişik hayallerle performansınızı düşürmeyiniz. 16. Öğrendiklerinizi daha önce öğrendiğiniz konulara olaylara bağlayınız: a-Konu yada olayla ilgili örnekler bulunuz. b-Konu yada olay üzerinde düşünüz. c-Öğrendiklerinizi uygulama imkanı olup almadığınızı araştırınız. d-Öğrendiklerinizi hemen dersten ve çalıştıktan sonra tekrarlayınız.Çünkü tekrar unutmayı önleyen en önemli araç. e-Öğrendiklerinizi özetleyiniz.Sınıflandırınız,bölümlere ayırınız. 17. Yeni bir konuyu öğrenirken önce konuyu bütün olarak okuyunuz.İkinci okumada önemli gördüğünüz bölümler üzerinde dura dura okuyunuz.Üçüncü kez tekrar parça ve bölümler arasında bağlar kurarak okuyunuz.Başarılı olmak istiyorsak bunları yapmakta en ufak bir tereddüt içerisinde olmamalıyız. 18. Yeni öğrenilen konar üzerinde pekiştirici çalışmalar yapınız. 19. Yorgun,uykulu,ilgisiz ve isteksizken çalışarak,en önemli hazinemiz olan(ki her şey onunla vücut bulur)zamanımızı,israf etmeyelim.Bu etkenleri ortadan kaldırarak çalışmamıza başlayalım. 20. Sınavlarda düşünmenizi engelleyen kaygı ve korkulardan arınmaya çalıştıktan sonra acele bir düşünce ile soruları cevaplamaya çalışınız. 21. Sınavlarda soruların karşılıklarını vermeye başlamadan önce cevaplarını zihninizde canlandırmaya çalışınız. 22. Soruları acele etmeden cevaplandırınız.Sınav kağıdınızı vermeden önce tekrar gözden geçiriniz. 23. Anlamanıza engel olan yabancı sözcük kavram ve deyimleri açıkladıktan sonra çalışmanızı sürdürünüz. 24. Ders konularını sınıfta öğrendikten sonra evde tekrarlayınız. 25. Yeni öğrenilecek konulara bir gün önceden hazırlıklı gelmenizi konuları kolay anlamanızı sağlayacaktır. 26. Tek kitap yerine çeşitli kaynakları incelemeniz konuları derinliğine anlamanızı sağlayacaktır. 27. Üç dört saat sürekli çalışmak yerine birer saat aralıkla dinlenmelerden sonra çalışmanız anlamanızı sağladığı gibi kolaylaştıracaktır. __________________
Önce Eğitim... | |
|
| |
semiş Aktif Üye
Mesaj Sayısı : 46 Yaş : 32 Nerden : Erzurum İş/Hobiler : müzik dinlemek-pc ye takılmak:=)) Lakap : Semiş Kayıt tarihi : 09/03/09
| Konu: Geri: Werimli Çalışma We Başarılı Olma Yöntemleri =) Çarş. Mart 11, 2009 8:07 pm | |
| Çok haklısın canım gerçekten çalışmalarımız sonucunda başarılar elde etmek istiyorsak herzaman dengeli belirli saatlerde belirli bir plana göre çalışmalıyızzz.... Bölece patlamaya hazır bir bomba gibi oluruz :bom: | |
|
| |
Admine Admin
Mesaj Sayısı : 371 Yaş : 32 Nerden : Erzurum İş/Hobiler : Web Programcılığı Kayıt tarihi : 24/02/09
| Konu: Geri: Werimli Çalışma We Başarılı Olma Yöntemleri =) Perş. Mart 12, 2009 9:26 am | |
| Paylaşım için teşekkürler Merve :D | |
|
| |
MeRWe Aktif Üye
Mesaj Sayısı : 70 Yaş : 33 Nerden : Erzurum Lakap : MuGuMe Kayıt tarihi : 26/02/09
| Konu: Geri: Werimli Çalışma We Başarılı Olma Yöntemleri =) Perş. Mart 12, 2009 11:51 am | |
| Rica Ederim Adminecim Ben Daha Neler Neler Paylaşcam Sizlerle :P | |
|
| |
Admine Admin
Mesaj Sayısı : 371 Yaş : 32 Nerden : Erzurum İş/Hobiler : Web Programcılığı Kayıt tarihi : 24/02/09
| Konu: Geri: Werimli Çalışma We Başarılı Olma Yöntemleri =) Perş. Mart 12, 2009 7:59 pm | |
| Planlı olarak çalışmak çok önmli ama ben bunu hiç bir şekilde beceremiyorum :( kafama esince çalışıp sıkılınca bırakıcm yanii :D | |
|
| |
okyns
Mesaj Sayısı : 11 Yaş : 37 Nerden : TokaT İş/Hobiler : Bankacı Lakap : OKYANUS Kayıt tarihi : 28/02/09
| |
| |
NagiHaN
Mesaj Sayısı : 13 Nerden : Erzurum İş/Hobiler : Web Programcılığı-Öğrenci Kayıt tarihi : 25/02/09
| Konu: Geri: Werimli Çalışma We Başarılı Olma Yöntemleri =) Cuma Mart 13, 2009 8:04 pm | |
| Paylaşımın için teşekkürler çok güzel bi hikaye ve nottu.. sanırım öss ye olan kaygımızdan ötürü çok ders çalışmayı öss yi kazanmaktaki tek çözüm olarak görüyüoruz.. ancak çok çalışarak kendimize yaptıklarımıza şöyle bi bakacak olursak geleceğimiz diye nitelendirdiğimiz öss sınavına çalışmak için kaybettiğmiiz sağlık ve enerijyi ilerki zamanlarda iç çekerek anlayacağımızdan eminim.. çünkü çok çalışmakla verimli çalışmak arasında o kadar çok fark var ki.. öss elbet bigün kazanılır ama sağlığımızıda aynı ölçüde geri alabiliceğimizden şüpheliyim.. umarım aradaki bu farkı anlayıp hem sağlığımızı hem geleceğimizi avucumuzda tutabiliriz.. | |
|
| |
Admine Admin
| Konu: Geri: Werimli Çalışma We Başarılı Olma Yöntemleri =) Cuma Mart 13, 2009 8:21 pm | |
| Paylaşım için teşekkürler :D | |
|
| |
ZeLiS Moderatör
Mesaj Sayısı : 157 Yaş : 32 Nerden : Erzurum İş/Hobiler : web programcılığı\Öğrenci Lakap : Uzun :) Kayıt tarihi : 27/02/09
| Konu: Geri: Werimli Çalışma We Başarılı Olma Yöntemleri =) Salı Mart 17, 2009 4:06 pm | |
| Hikaye çok hoş çok teşekkür ederiz | |
|
| |
a.s.l.ı. Aktif Üye
Mesaj Sayısı : 100 Yaş : 29 Nerden : burdan :) İş/Hobiler : dolaşıyoruz boş boş Lakap : dellli Kayıt tarihi : 16/03/09
| Konu: Geri: Werimli Çalışma We Başarılı Olma Yöntemleri =) Salı Mart 17, 2009 4:55 pm | |
| program bana işlemiyor ya hiç bi şekilde uyamıyorum, kendime verdiğim sözü tutamıyorum çalışırkende dalıp gidiyorm zaten nolucak bu halim .... | |
|
| |
Admine Admin
| Konu: Geri: Werimli Çalışma We Başarılı Olma Yöntemleri =) Salı Mart 17, 2009 5:17 pm | |
| Bende uyamıyorum Aslı tek değilsin yani | |
|
| |
a.s.l.ı. Aktif Üye
Mesaj Sayısı : 100 Yaş : 29 Nerden : burdan :) İş/Hobiler : dolaşıyoruz boş boş Lakap : dellli Kayıt tarihi : 16/03/09
| Konu: Geri: Werimli Çalışma We Başarılı Olma Yöntemleri =) Salı Mart 17, 2009 5:30 pm | |
| bi de "ifikan" var bi bakın isterseniz biz plansızlar için daha ii sanki | |
|
| |
Şerife Yıldırım Moderatör
Mesaj Sayısı : 139 Yaş : 43 Nerden : Erzurum İş/Hobiler : Öğretmen Kayıt tarihi : 27/02/09
| Konu: Geri: Werimli Çalışma We Başarılı Olma Yöntemleri =) Cuma Mart 20, 2009 4:21 pm | |
| Planı yaparken önce insanın onu uygulayacağına kesin olarak karar vermesi gerekiyor. Yoksa plana asla uyulmaz... | |
|
| |
okyns
Mesaj Sayısı : 11 Yaş : 37 Nerden : TokaT İş/Hobiler : Bankacı Lakap : OKYANUS Kayıt tarihi : 28/02/09
| |
| |
Mesaj Sayısı : 139 Yaş : 43 Nerden : Erzurum İş/Hobiler : Öğretmen Kayıt tarihi : 27/02/09
| Konu: Geri: Werimli Çalışma We Başarılı Olma Yöntemleri =) Cuma Mart 20, 2009 4:32 pm | |
| Teşekkürler tecrübeli arkadaşların söylemesi daha yararlı olur diye düşünüyorum... | |
|
| |
@yşee Aktif Üye
| Konu: Geri: Werimli Çalışma We Başarılı Olma Yöntemleri =) C.tesi Mart 21, 2009 12:06 pm | |
| Ama planlı çalışma o kadarda etkili olmuyor... bazen uyamıyosunn... En iyisi çalışmak istediğinde çalışmak!!!... | |
|
| |
| Konu: Geri: Werimli Çalışma We Başarılı Olma Yöntemleri =) Ptsi Mart 23, 2009 4:27 pm | |
| O zaman yandınız ben sizi hiç çalışmak için istekli görmedim dermişim | |
|
| |
FETHİYE Aktif Üye
Mesaj Sayısı : 104 Yaş : 34 Nerden : YOZGAT İş/Hobiler : ÖĞRENCİ Lakap : CiMCiMe Kayıt tarihi : 20/03/09
| Konu: Plana uymayınca moralım bozuluyor Ptsi Mart 23, 2009 5:49 pm | |
| Plana uymayınca moralım bozuluyor o yüzden planlı çalışmıyorum bi sayısal bi sözel olarak takip ediyorum... Böylece daha verimli ders çalışıyorum. Bence kendinizi nasıl iyi hissetiyorsanız o şekilde çelışın zorla güzellik olmaz yani... | |
|
| |
Eda Aktif Üye
Mesaj Sayısı : 29 Yaş : 32 Nerden : Erzurum İş/Hobiler : Web Programcılığı/Öğrenci Kayıt tarihi : 26/02/09
| Konu: Geri: Werimli Çalışma We Başarılı Olma Yöntemleri =) Çarş. Mart 25, 2009 8:45 am | |
| Plan yapsam bile uyamıyorum.Adminemizin dediği gibi canım sıkılınca bırakıyorum esince çalışıyorum... Öss beni böyle kabul eder mi acep | |
|
| |
FETHİYE Aktif Üye
Mesaj Sayısı : 104 Yaş : 34 Nerden : YOZGAT İş/Hobiler : ÖĞRENCİ Lakap : CiMCiMe Kayıt tarihi : 20/03/09
| Konu: Geri: Werimli Çalışma We Başarılı Olma Yöntemleri =) Ptsi Nis. 13, 2009 11:36 am | |
| Önemli olan çalışma planı değil bence hedeflerimize ulaşmak için elimizden geleni yapmak...Çalışma planı yapmak yerine hedeflerim doğrultusunda çalışmayı tercih ediyorum böylece ders çalışmak sıkıcı gelmiyor tam tersine zevkli oluyor | |
|
| |
Admine Admin
| |
| |
| Konu: Geri: Werimli Çalışma We Başarılı Olma Yöntemleri =) Ptsi Nis. 13, 2009 4:22 pm | |
| İnş kazanırsın bilge ve hesaplamalarıma göre oraya gidersen ben hala Ankara 'da oluyor olacam beklerim kapım size hep açık olur tabii ki bunu tam anlamıyla kesinleşince söyleyebilirim | |
|
| |
FETHİYE Aktif Üye
| Konu: Geri: Werimli Çalışma We Başarılı Olma Yöntemleri =) Salı Nis. 14, 2009 9:21 am | |
| Admine inşallah hedeflerine ulaşırsın başarılar. | |
|
| |
Admine Admin
| Konu: Geri: Werimli Çalışma We Başarılı Olma Yöntemleri =) Salı Nis. 14, 2009 3:10 pm | |
| Teşekkür ederim Fethiye'cm.Umarım sende kazanırsın istediğin yeri.Hocam eğer kazanırsam Ankara'yı tabiki gelrim yanınıza... | |
|
| |
FETHİYE Aktif Üye
| Konu: Geri: Werimli Çalışma We Başarılı Olma Yöntemleri =) Salı Nis. 21, 2009 1:57 pm | |
| Teşekkürler Admine inşallah kazanır ve hedeflerimiz doğrultusunda mesleğimizde emin adımlarla ilerleriz | |
|
| |
| Werimli Çalışma We Başarılı Olma Yöntemleri =) | |
|